Elin, rätt och slätt

måndag 25 maj 2009

Annan adress!

Vi ska se om det blir bättre eller sämre med Wordpress...
Tycker att blogger är rätt så sugig med sin bilduppladdning nämligen!

Här är den nya adressen!

söndag 24 maj 2009

Lagunen med Fanny och Koira

Idag är vi ju hundvakt åt Fanny medans Sebbe är och tittar på en bil som han kanske ska köpa. Då passade vi på att åka till Lagunen med vovvarna, och hoppades såklart att Koira skulle våga simma. Men icke, hon bara står och plaskar där hon fortfarande bottnar som värsta ankungen... Hoppas verkligen att hon blir modigare snart!

För en gångs skull hade jag med mig systemkameran, och dessutom tur med både vädret! Det hänger väldigt mycket på sol eller ej om det ska bli bra bilder! Ett par bilder blev verkligen helt underbara, och en av dem har ALLT.

Man kan verkligen säga att Koira är som en svans på Fanny...

Bästa bilden ever!!! Ska helt klart bli en förstoring och upp på väggen!!!

Min egna lilla fiskorv!

Se så mycket underull!



Vi provade FURminatorn på Fanny istället för på Koira, eftersom hon inte gillar att bli kammad än. Fanny vart så illa tvungen, haha. Det här är iallafall resultatet, hur mycket underull som helst... Och ändå höll jag bara på i typ 3-5 minuter eller så.
Helt klart veckans bästa köp!

Bilder från valpkursen


I måndags var vi på stadsvandring med valpkursen. Här kommer lite bilder! Tyvärr vet jag ju inte vad mattarna och hussarna heter, det är ju lite fånigt att man bara frågar vad hundarna heter, haha!

1: Koira och jag på parkeringen. Jerre var en mes och stannade hemma pga huvudvärk! Tsss.
2: Det här är Koiras pojkvän Jack! Han är en labrador och lika gammal som Koira. They löööööv each other!
3: Ja, det här med namn... Men de bor nära oss och vi ska gå till Rydsskogen nån dag och leka!
4: Eddie, den minsta på kursen. Han är en irländsk terrier och skitliten! :D

Besök hos Selma!


I torsdags var vi ju hemma hos Kicki, Örjan, Tyra och Selma och hälsade på. Selma är så underbar hund! Lugn och stabil, och smart såklart! :)
Synd att vi inte fick valp efter henne! Lollo och Kicki försökte para henne i december nån gång, men det vart inget med det... Eller ja, vi är ju såklart supernöjda med att ha fått valp från Lima, men Selma är ju också en superfin tik!


Selma i egen hög person!

Koira busar med Selma :D

Kicki och Örjan

Bloggtorka!? :D

Haha, det är lite sjukt det hära... Jag har inte bloggat på en hel dag, och jag tycker det känns som värsta bloggtorkan... Haha! Men jag gissar att det kommer bli bättre när kameran kommer nästa vecka, då finns det ju bilder att visa saker och ting med också!

Idag ska vi vara hundvakt åt Fanny, Sebbes vovve. Hon är en blandis kelpie/labrador, och hur underbar som helst. Hoppas att Koira blir så smart när hon blir stor! :)
Vi funderar på att åka ut till Lagunen med vovvarna, Koira behöver lära sig att vatten går att simma i också, inte bara drickas, bada tassarna och plaska i...

När jag orkar kommer det väl lite bilder från lördagen när min faster och kusin var här över dagen. Vi åkte ut till Tinnerö och fikade bullar (de jag bakade i veckan) och saft, härligt!
Sen på kvällen kom Sara och Knug hit och grillade, så najs! Spelade lite fåniga spel också, "så det kan låta 2" och tecknet. Jerre och jag vann såklart på det sistnämnda, vi har det vassaste tecknet ever! :D

fredag 22 maj 2009

Äntligen FURminator!!!

Idag kom FURminatorn på posten! Testade den direkt på katten, och jag säger bara KÖP KÖP KÖP KÖP!!!! Den är ju hur förbannat bra som helst!!! Vet att det är en del som undrar hur den fungerar, och till er kan jag berätta att det är en kam som tar bort underullen på katter/hundar/hästar och säkert andra pälsdjur också. Det finns mer att läsa om den på Canis, där jag köpte den. Verkar vara det ställe som säljer den billigast också.

Sen är det ju lite synd att inte kameran kom på posten idag också, det hade suttit fint. Ska bli så kul att kunna dokumentera vardagen igen! Måste ju passa på när lillskruttan är liten, hon växer ju hela tiden!

Idag hade jag intentionerna att gå till mitt jobb och hälsa på med Koira. Men hon får för sig ibland att det inte är kul att gå, och stannar som den mest envisa köttbullen jag vet! Så istället fick det bli lite träning på att gå lös och hålla sig i närheten av matte, vilket lyckades väldigt bra! Sen träffade vi också Anna med hennes två cocker-killar, Rocky och... hm. Ja, jag minns inte vad den andra heter... Koira tyckte det var skitkul, men tyvärr var det inte så lekiga hundar... Fast det är ju bra det med, hon måste ju lära sig att det finns hundar med många olika personligheter, inte alla gillar ju att leka med en liten ettrig valp!

Igår var vi ju hos Kicki, Örjan, Tyra och Selma. Jag ska slänga iväg ett mail till Kicki och be om bilderna, det fotades en massa! Selma var hur bra som helst med Koira. Lugn och cool men samtidigt en rolig lekkamrat också! Det är ju lite roligt, egentligen var det ju tänkt att vi skulle ta en valp efter Selma när hon löpte i december, men det vart inga valpar då. Nu ska de kanske prova igen nästa jul, spännande!

Nix, nu ska jag kolla till cheesecaken som snart är klar i ugnen. Vi får ju besök av min faster och kusin från Stockholm ikväll, de stannar tills imorrn. De är ju såkklart nyfikna på Koira!