fredag 10 april 2009

Första dygnet med Koira

Nu har vi varit hundägare i mer än ett dygn. Gud vad fort det har gått ändå, tiden flyger iväg fast att man inte gör annat än springa i trappor, beundrar henne när hon sover, funderar på hur man ska lära henne diverse nödvändigheter, chattar med rasfränder...

Första natten, som jag hade oroat mig en hel del, löste sig ganska direkt. Vi har ju faktiskt innan Koiras ankomst diskuterat oss fram till att låta henne sova i sängen med oss. Detta mestadels på grund av att tryggheten hon får av att sova tillsammans med resten av hennes nya "flock" blir nästintill obetalbar. Sen tycker vi att det var rätt så smidigt att man märkte så tydligt om hon började rumstera för mycket (kissnödig valp!), och då blev det lätt att smita ut lite snabbt. Sen huruvida det är lätt att öppna en ytterdörr som kräver två händer samtidigt som man bär på en kissnödig valp, det är en helt annan historia...!

Under dagen tyckte jag att hon sov lite oroligt i soffan där hon fått ligga under tiden vi tittade på tv och annat. Därför provade vi att sätta henne i "hagen" (hundbädden innanför kompostgaller) när hon var nykissad. Det blev höga protester, men vi var tuffa motståndare. Och efter cirkus 15 minuter gnölades det inte alls ifrån hagen, utan det hördes regelbundna snusningar i filten...

Det finns så mycket att skriva om vår underbara lilla valp, det är omöjligt att dra en resumé som är lika häftig och spännande som verkligheten. Men det är väl så det är som nybliven förstahundsägare, allt valpen gör är ett underverk! (Kanske är det så även för de som haft hundar innan, men ni fattar!)

Nu ser vi fram emot en påskhelg med mycket sovande (för hundar och människor!), filmtittande (Koira får väl titta om hon vill, men jag tror hon finner Leoplurodon mer intressant...!) och påskbord på tu man hand (hur mycket Koira än tigger kommer hon INTE få en köttbulle! Inte en hel, iallafall...!)

PS: Det är hemskt tråkigt, men jag tappade kameran i golvet imorse, så det blir inte så mycket bilder om vi inte orkar släpa med oss stora systemkameran... Vi får se hur det blir imorrn! Sen funkar inte internet på den dator som har kortläsare, så... ja. Men jag ska göra allt som står i min makt för att ni ska få se hur underbar Koira är!

1 kommentarer:

kicki fohlin-svensson sa...

Åhh vilken underbar liten valp ni fått!
Så här i början kan valpen vara lite "ostyrig" men ta det bara lugnt. Sätt henne i knät och klappa henne försiktigt, stryk henne på bogen och längs med sidorna. Speciellt om hon känns lite stressad.
Man får helt enkelt lära valpen att ta det lugnt så försök att hålla henne kvar i ditt knä. Bästa är om du sitter på golvet. Små valpar brukar inte tycka om att bli upplyfta alltför snabbt då deras balanssinne inte är färdigt.
Du kommer få massor av tips på kursen hur du bäst tar hand om din helt underbara nya familjemedlem.
Vi ses måndag den 20 klockan 18.30, första gången utan valpar.
Hör av dig om du har funderingar, jag hjälper dig gärna så gott jag kan!
Vi ses / Kicki Fohlin-Svensson